Recruitment Process Outsourcing

Recruitment Process Outsourcing (RPO) is het deels of volledig uitbesteden van recruitmentprocessen aan een gespecialiseerd recruitmentbureau.

Waarom RPO?

Het geheel of deels uitbesteden van recruitment kan voor vele organisaties interessant zijn. Er zijn verschillende redenen voor het outsourcen van de recruitment processen. Bijvoorbeeld omdat een organisatie zich meer wil kunnen richten op de primaire bedrijfsvoering en er daardoor te weinig tijd, capaciteit en/of experstise beschikbaar is op het gebied van sourcing en recruitment. Recruitment wordt dan vaak ad-hoc en onvoldoende gestructureerd ingezet om succesvolle werving van kandidaten mogelijk te maken. Zeker in een gespannen arbeidsmarkt is dit een belangrijk bedrijfsrisico.

Kleinere en middelgrote bedrijven besteden steeds vaker bepaalde recruitmentprocessen uit om beter te kunnen focussen op hun eigen core-business maar ook grotere organisaties maken regelmatiger gebruik hiervan om de juiste expertise aan te wenden. Kostentechnisch is RPO bovendien een interessante variant ten opzichte van de reguliere werving.

VIGOR HR is een full-service recruitmentpartner die uw organisatie deels of volledig kan ontzorgen op het gebied van alle recruitmentactiviteiten, inclusief bijbehorende tooling.

Voordelen van RPO voor uw organisatie

  • Volledige arbeidsmarktcommunicatie waaronder het inzetten van social media, multiposting via relevante jobboards en het schrijven van aansprekende vacatureteksten. Hierdoor blijft uw organisatie continu zichtbaar bij de relevante doelgroepen.
  • Het werven, screenen en voorselecteren van kandidaten. Dit bespaart uw HR afdeling en lijnmanagement belangrijke tijd waarbij u bent verzekerd van een kwalitatieve pre-screening van kandidaten zodat u met de juiste kandidaten aan tafel zit.
  • Monitoring van het recruitmentproces in afstemming met uw HR-afdeling en lijnmanagement, inclusief veilige en efficiënte recruitmentsoftware waarin alle activiteiten en gegevens worden beheerd.
  • Het opbouwen en onderhouden van een kandidatenbestand waarvan u ook in de toekomst gebruik kunt maken.
  • De recruiters van VIGOR HR werken namens en exclusief voor uw organisatie desgewenst op uw locatie: één gezicht, korte lijnen en efficiënte communicatie.
  • Duurzaam resultaat want de kennis en ervaring van VIGOR HR wordt binnen uw organisatie gedeeld en verankerd: uw eigen medewerkers leren meer over het recruitment vak en de professionaliteit wordt verhoogd.

Maatwerk

Samenwerking met VIGOR HR betekent maatwerk: we bespreken graag op welke wijze RPO naadloos kan aansluiten op uw personeelsvraagstuk. In een gesprek komen de inhoudelijke en financiële voordelen voor uw organisatie uitgebreid aan bod.

Wilt u ontzorgd worden bij het werven, selecteren en behouden van talent?

Wij gaan graag met u in gesprek!